Romeinendag in Zutphen

Zutphen – Zondag 29 april staat Erve Eme in het teken van Romeinen. De Romeinse re-enactment groep Fectio laat zien hoe het leven van de laat-Romeinse soldaat er toen uitzag.

Wel eens een lorica hamata (maliënkolder) aangehad? En wist je dat een plumbata/werppijl verder komt dan elke speer? Wil je weten hoe zwaar een Romeinse helm echt is? Kun jij een schild dragen? Kom naar Erve Eme!

De Romeinen zijn in Zutphen op zondag 29 april van 11.00 en 16.00 uur bij archeologisch openluchtmuseum Erve Eme. Je vindt Erve Eme op het terrein De Kaardebol, Harenbergweg 1 in Zutphen. Entree: 0-12 jaar gratis, 12 jaar en ouder 3,50 euro.

U kunt pinnen. Parkeren kunt u of direct voor de Kaardebol of bij het parkeerterrein van zwembad De IJsselslag / voetbalvereniging Be Quick. Vanaf daar loopt u in 5 minuten naar Erve Eme. Meer informatie vindt u op onze website of op Facebook.

Van 28 april tot en met 6 mei 2018 vindt de vijfde editie van de Nationale Romeinenweek plaats. Een week die volledig in het teken staat van de geschiedenis van de Romeinse tijd in Nederland, met dagelijks vele tientallen activiteiten en evenementen voor jong en oud. Meer informatie over de Romeinenweek vindt u op de website van Romeinen.Nu: https://www.romeinen.nu/romeinenweek