Nieuw op te richten Big Band en Symfonisch Jeugdorkest in wijde regio Zutphen/ Lochem

Zutphen/Lochem – Binnenkort starten in Zutphen twee nieuwe orkesten voor jongeren en volwassenen. De eerste concerten staan ook al gepland op 7 juli in de Hanzehof.

Hiervoor worden muzikanten gezocht uit de wijde regio Zutphen/ Lochem. In een startproject gaan we naar de optredens toe werken. Deelname hiervoor is kosteloos.
Na deze vliegende start gaan de Big Band en Symfonisch Jeugdorkest na de zomer verder als vaste orkesten met repetitieruimte in Zutphen.

Symfonisch Jeugdorkest
Startdatum: 25 mei
Gezocht worden jongeren tussen 12 en 21 jaar die een strijkinstrument, fluit, hobo, klarinet, saxofoon, fagot of koperinstrument spelen of diverse soorten slagwerk willen leren in een symfonieorkest. Het repertoire is klassieke en filmmuziek in arrangementen op maat.
Dit orkest regio is een initiatief van Muzehof Centrum voor de Kunsten en wordt gesteund door de middelbare scholen Zutphen/ Lochem.
Artistieke leiding:
Jaap van Elst (Muzecollectief), Alexander Geluk (dirigent Symfonia Jong Twente) en Niels Pol (blazersrepetitie)

Big Band
Startdatum: 29 mei
Er worden enthousiastelingen gezocht die het leuk zouden vinden om swingende bigband-muziek te spelen.
De Big Band bestaat uit saxofonisten, trombonisten en trompettisten. Ook is er een combo nodig bestaande uit een pianist, bassist, gitarist en een drummer. Leeftijd en niveau: gemiddeld tot gevorderd, 12 jaar en (veel) ouder.
Artistieke leiding:
Frans Rinsma (jazztrompettist)

Start tijdens jaarlijkse projectweken
Het gaat om gratis projecten waarin wordt toegewerkt naar de eindvoorstellingen van de Muzehof i.s.m. het Muzecollectief. Repetitielocaties: Muzehof en Vrije School Zutphen.
De muziekbijdragen worden ingevuld tijdens de jaarlijkse Projectweken. Dit jaar is het thema: ‘De Kleine Prins’. Overigens zijn de Projectweken gratis toegankelijk voor iedereen in de regio. Aanmelden kan nog tot 27 mei.

Info en aanmelding
Mailadres voor Big Band en Symfonisch Jeugdorkest: orkest@muzehof.nl
Meer info: www.muzehof.nl
Aanmelding projectweken: www.muzecollectief.nl/projectweken-2018