Almens Feest komt er aan op 15-16-17 juni

Almen – Een van de hoogtepunten van het Almens feest is dit jaar ongetwijfeld de vrijdagavond. De plaatselijke Oranjevereniging Ons Vorstenhuis pakt dan uit met een bijzondere Tiroler Party waaraan nationale en internationale artiesten hun medewerking zullen verlenen. De entree voor deze avond is € 10,00. Alles vanaf 20:00 uur in de tent op het feestterrein aan de Dorpsstraat.

Op vrijdagochtend 15 juni beginnen schoolkinderen met spelletjes op de Julianaschool. In de middag is er een verrassende mooie optocht voor de schooljeugd, gevolgd door de stoelendans, begeleid door muziekvereniging Juliana. De optocht vertrekt om 13:45 uur vanaf het dorpsplein.
Vrijdagmiddag is er vanaf 16:30 uur het Almense Bedrijvenuurtje.

Zaterdagochtend 16 juni begint om 10:00 uur het vogelschieten. Het eerst schot wordt gelost door Schutterskoning Erik ten Have II.
De jeugd t/m 17 jaar kan vanaf 10:30 uur kruisboogschieten om de titel in deze categorie.
Vanaf 12:30 uur kunt u genieten van het lunchbuffet. Tijdens de lunch zal ook de ook de winnaar van de straatversiering 2018 bekend worden gemaakt.

Om 14:00 uur is de start van de jeugdzeskamp voor de kinderen van de basisschool en de zeskamp voor de jongeren en volwassen georganiseerd door de jeugdcommissie. Het geheel wordt muzikaal opgevrolijkt door een optreden van de “De Nøhlzakken.”

De zaterdagavond start met de optocht en de gekostumeerde stoelendans. Het geheel wordt afgesloten met de traditionele stoelendans onder leiding van muziekvereniging Juliana.
Voor de avond staat de topformatie “Bandje Speciaal” op het programma.

Op zondag om 11.00 kunt u Frühshoppen met gezellige muziek van de Egerländer “Bargkapel” Voor de zondagmiddag is als afsluiting een ware topband gecontracteerd: ‘The Night Flight.’

Tijdens alle dagen zijn er weer diverse kermisattracties. De entree is op alle dagen gratis, behalve bij de lunch op zaterdag en de eerder genoemde Tiroler Party.

Tenslotte hoopt het bestuur dat een ieder de straten en/of pleinen versiert zodat Almen er feestelijk uitziet. In 2017 heeft De Hof de prijs voor de mooist straatversiering in de wacht gesleept. Wie volgt dit jaar?

Meer informatie is te vinden op www.oranjeverenigingalmen.nl.