Meer radioprogramma’s door samenwerking Achterhoek FM en Radio Ideaal

Lochem – De luisteraars van de lokale omroepen Achterhoek FM en Radio Ideaal zijn de winnaars van de samenwerking. Het programma-aanbod van beide omroepen is in de afgelopen maanden uitgebreid.

De zenders startten in februari met hun programmatische samenwerking. Er worden verschillende doelgroepprogramma’s uitgewisseld. Deze worden uitgezonden in de avonduren en in de weekenden. Zo zijn de programma’s Verenigingen in het nieuws (met wekelijks een vereniging centraal), Lustige Heinrich (met blaasmuziek) en Dialect, muziek en praot tegenwoordig op beide zenders te horen. Ook levert Radio Ideaal dagelijks actuele radiobulletins met regionieuws en weersberichten aan de omroep in de gemeente Lochem.

Omroepen positief
“Het regionieuws van Ideaal is voor de luisteraars in Lochem toch dichterbij dan dat van bijvoorbeeld Regio8. Dat maakt samenwerken makkelijker.” zegt voorzitter Theo Hesselink van Achterhoek FM desgevraagd. “De programma’s die we uitwisselen zijn een goede aanvulling. Het is fijn dat we elkaar vertrouwen.” vindt bestuurslid René Regelink van Radio Ideaal.

Waar de samenwerking tussen de Achterhoekse lokale omroepen om op termijn één of twee streekomroepen te vormen moeizaam van de grond komt, gaat dit tussen de omroepen uit Bronckhorst en Lochem makkelijker. Van een fusie is vooralsnog geen sprake. Ook laten de omroepen in de dagprogrammering hun eigen geluid horen.

Over Achterhoek FM
Achterhoek FM begon in 1993 als de Vordense Lokale Omroep en is sinds de gemeentelijke herindeling in 2005 de lokale omroep voor de gemeente Lochem. Achterhoek FM is te ontvangen via 104.9, 106.7 en 107.9 FM in de regio Lochem en Zutphen.

Over Radio Ideaal
Radio Ideaal zendt sinds 1991 uit en is sinds de gemeentelijke herindeling in 2005 de lokale omroep voor de gemeente Bronckhorst. Radio Ideaal is te ontvangen via 99.5, 105.1, 105.8, 106.5 en 107.7 FM in de regio Bronckhorst en Doetinchem.