Fietsen en waterleven langs de Berkel in Lochem met IVN

Lochem – In het kader van het Berkelfestival heeft natuurorganisatie IVN een prachtige fietstocht uitgezet langs de Berkel.

De route loopt tussen Lochem en Almen door het landschap aan beide zijden van de rivier en is circa 25 kilometer lang. Opstappen kan overal tussen Lochem en Almen.

Behalve fietsen langs de Berkel is het ook mogelijk een kijkje te nemen in de Berkel. Op zondag 26 augustus staan de vrijwilligers van IVN met een informatiestand bij de stuw en vistrap achter het gemeentehuis van Lochem met allerlei interessante informatie over het leven in en langs de Berkel. Fietsers worden uitgenodigd af te stappen om op zoek te gaan naar het hele kleine waterleven. Als je het water uit de Berkel in een grote bak schept en er met je neus boven op staat, zal je ontdekken dat het krioelt van het leven. De IVN érs vertellen er graag meer over en helpen ook met het scheppen en het zoeken naar namen van al die beestjes. Ook zonder gefietst te hebben is dit een interessante activiteit voor jong en oud. Bovendien is de vistrap heel bijzonder om gewoon even bij stil te staan.

De fietsroute is gratis te downloaden van de site van IVN-NMA: https://www.ivn.nl/afdeling/noord-midden-achterhoek/nieuws/fietsen-langs-de-berkel-met-ivn. De folder met de route is doordeweeks verkrijgbaar bij de VVV in Lochem en op zondag tussen 11 en 15 uur bij de IVN informatiestand.