Rotary Kidsrun in Gorssel, Epse en Joppe brengt € 12.345 op voor Stichting Hartekind

Gorssel – 320 kinderen van de drie basisscholen in Gorssel, Joppe en Epse hebben vrijdag tijdens de Rotary Kidsrun het recordbedrag van €12.345 bij elkaar gelopen voor het goede doel. Zo’n hoog bedrag is in deze vier edities niet eerder bijeengebracht.

Het geld gaat volledig naar de Stichting Hartekind, die zich inzet voor kinderen met een aangeboren hartafwijking. De grote deelname van de scholen en de massale sponsoring van de kinderen door inwoners van de dorpen toont volgens de organisatie aan dat de Rotary Kidsrun een vast en gewaardeerd evenement op de lokale agenda vormt. Ook de middenstand in de drie dorpen heeft de actie weer voluit gesteund.

De Roskamweide kwam vrijdag, mede dankzij het mooie weer, gezellig vol te staan met ouders en kinderen. Er waren allerlei sportieve activiteiten georganiseerd, er was muziek en er waren stands met eten en drinken. Lokale bedrijfssponsoren hadden door hun bijdragen de meeste kosten van de Kidsrun gedekt, waardoor de opbrengst van de actie bijna in z’n geheel naar het goede doel kan gaan.