Paddenstoelenwandeling Verwolde

Laren – Zondagmiddag 14 oktober 2018 verzorgt natuurorganisatie IVN weer een excursie in het Oranjebos bij landgoed Verwolde in Laren met als thema Paddenstoelen: vriendjes of niet?

Rood – wit – blauw. Deze drie kleuren en ook het oranje van ons koningshuis zijn in het najaar ruimschoots te vinden in de bossen.
Paddenstoelen kennen namelijk vele kleuren, maar meestal vallen ze niet op in de omgeving en loopt men er gedachteloos aan voorbij.
De natuurgidsen van de IVNafdeling noord-midden Achterhoek wijzen ze aan en vertellen hoe allerlei zwammen aan hun naam komen en met welke bomen zij bevriend zijn. Ja, want zonder bomen zijn er geen paddenstoelen en zonder paddenstoelen geen bomen. Schop onderweg ook eens tegen een stuifzwam en sta verbaasd over de wolk sporen die deze daarbij uitbraakt.
Voor kinderen valt er veel te ontdekken zoals de ´rood met witte stippen´ van kabouter Spillebeen, de zachte elfenbankjes en hopelijk nog een paar andere verborgen kabouterhuisjes.
Alle wandelaars krijgen een eenvoudige zoekkaart mee en de kinderen worden na afloop beloond met iets extra’s.
Nieuwsgierig geworden? Wandel dan mee met kinderen en/of kleinkinderen en ontdek een nieuwe veelkleurige en veelvormige wereld!
Ook geschikt voor wandelaars met een loophulpmiddel.

Om goed te kunnen kijken onder de hoed van de paddenstoelen is het handig om een klein (make-up)spiegeltje mee te nemen.

Halverwege de wandeling, die ongeveer 2 uur duurt, is er gelegenheid voor een consumptie. Aanmelden is niet nodig en deelname is gratis. Een vrijwillige bijdrage is echter welkom.
Aanvang 14:00 uur, verzamelen op de kruising Emile Jonkerlaan / Markelose weg, 7245TL Laren Gld.

Inlichtingen bij de hoofdgids Hans Berndsen 0545-477222
j.berndsen1@upcmail.nl