Weer 6 jubilarissen bij collecte NSGK 2018 in Laren

Laren – In de week van 12 t/m 17 november vindt weer de collecte van de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind plaats.
De stichting steunt allerlei projecten voor kinderen en jongeren met een lichamelijke en/of verstandelijke handicap in Nederland. Deze kinderen willen graag gewoon meedoen, net als hun leeftijdsgenootjes. Daarvoor zijn vaak veel extra aanpassingen, zorg en begeleiding nodig.

In Laren wordt dit jaar voor de 11e keer gecollecteerd. 11 jaar geleden zijn er 4 mensen begonnen met de collecte in Laren, en nu bestaat het team uit 18 mensen die bij u langs komen voor het goede doel.
Dit jaar zijn er weer een aantal jubilarissen die al voor de 10e keer meehelpen met de collecte.

Omdat er in Laren al meer dan 10 jaar gecollecteerd wordt, mogen we van de NSGK met z’n allen meedenken over een project in het dorp, dat ten goede komt aan alle kinderen met een handicap die ook gewoon willen meespelen en meedoen met hun leeftijdsgenootjes. Hierbij kan men denken aan een speciaal speeltoestel in een openbare speeltuin of bij het zwembad, of een bepaalde aanpassing bij een vereniging zodat het nog toegankelijker wordt voor íedereen…
De opbrengst van de collecte zal dan voor de helft naar dat project in Laren gaan!
Dus als u een goed idee heeft, meld het!! En dan zal er een gezamenlijk keuze gemaakt worden. (normaal gesproken moet je je aanmelden met een idee bij de NSGK en dan wordt er een bepaalde bijdrage door de stichting toegekend).

Hopelijk is de opbrengst weer net zo goed als vorig jaar, het team heeft er in ieder geval weer zin in!

Wilt u het collecteteam komen versterken, meldt u zich dan aan
bij Irma Nijland, telefoonnummer 0573 401006.
Wilt u meer lezen over de NSGK, kijk dan op www.NSGK.nl.

Op de foto:
De jubilarissen: Ineke Jansen, Joke Brinkgreve, Lida Romijn, organisator Irma Nijland,
Marjan Zomer en Anja Wassink. Op de foto ontbreekt Johanna Brinks.