Publiekssterrenwacht Phoenix Lochem doet mee met 100 jaar IAU

Earthrise van NASA

Lochem- De Internationale Astronomische Unie (IAU) bestaat dit jaar (2019) 100 jaar. De IAU is de beroepsorganisatie van professionele sterrenkundigen met meer dan 13.000 leden uit 100 landen.

Wereldwijd en dus ook in Nederland wordt dit heuglijke feit het hele jaar door gevierd met astronomische publieksactiviteiten en projecten voor het onderwijs. Het centrale thema is Under One Sky.
Om de activiteiten luister bij te zetten gaat van 10-13 januari de eerste wereldwijde publieksactiviteit van start met waarnemen van de sterrenhemel. Ook in Nederland openen de sterrenwachten hun deuren voor dit evenement onder het motto Nederland kijkt Sterren.
Publiekssterrenwacht Phoenix doet uiteraard ook mee! Phoenix nodigt het publiek uit om tijdens dit weekend in januari door de telescopen de winterhemel te komen bewonderen! Uiteraard bij heldere luchten.
Phoenix is open voor het publiek op vrijdag 11 januari en zaterdag 12 januari vanaf 20.00 u. Bij bewolkt weer kan men de sterrenhemel van het moment aanschouwen in het planetarium. (€ 4 tot 16 € 3)
Ook wordt er geprobeerd om Phoenix eigen ster, de zon, in de kijker te krijgen en wel op zaterdag 12 januari vanaf 12.00 u op de markt in Lochem. Uiteraard ook weer bij heldere hemel. Kom gezellig even langs en waag een kijkje door de telescoop. Helemaal gratis deze middag.