Avanti jeugd krijgt training van een pro

Lochem – Speciaal voor haar jeugd, trainers en coaches verzorgt de Lochemse volleybalvereniging Avanti zaterdag 12 januari een clinic van oud-professional: Edwin Benne. Deze boomlange ‘Nummer 10’ van Oranje speelde 382 interlands, deed twee keer mee aan de Olympische Spelen én was bondscoach van het Nederlands herenteam.Het gebeurt niet elke dag dat er een professioneel volleyballer met je overspeelt. Dat je instructies krijgt van een oud-Olympiër die voor Nederland uitkwam in Seoul en Barcelona. Of dat je tips krijgt van een routiné met 382 interlands op zijn naam. De mini’s, C- en A-spelers van Avanti krijgen zaterdagmiddag 12 januari de kans om met Edwin Benne in het veld te staan. De volleybalvereniging organiseerde dat deze enthousiaste oud-topspeler naar Lochem komt. In de ochtend verzorgt hij een sportieve ‘kleedkamersessie’ met alle trainers en coaches. Zij leren zo tips en trucs van een echte pro, die drie jaar bondscoach was voor het Nederlands herenteam.Quiz met mobiele telefoonDaarna is het tijd voor de jeugd. Vanaf 13.30 uur zijn eerst de mini’s welkom voor een training onder leiding van Edwin Benne. Daarna mogen om 14.15 uur de A- en C-spelers het veld in. Belangstellenden zijn van harte welkom op de tribune van de Beemd. Om 13.15 uur start daar het officiële programma met een sportieve quiz. Iedereen met een mobiele telefoon kan meespelen en maakt kans op een bijzondere prijs. De trainingen daarna duren tot circa 15.00 uur.Jong talent in PapendalOok na zijn spelers- en coachingcarrière zet Edwin Benne (1965) zich nog altijd fanatiek in voor de volleybalsport. Als Teammanager begeleidt hij voor de Nederlandse Volleybal Bond (Nevobo) jong talent in Papendal tijdens EK kwalificatie- en eindtoernooien. Ook verzorgt hij nog regelmatig trainingen en clinics voor volleybalverenigingen. Daarnaast is hij voorzitter van de Nederlandse Vereniging Olympische Deelnemers (NVOD), waarvan circa 800 Nederlandse topatleten lid zijn. In het dagelijks leven is Benne werkzaam als teamleider bij BeLife, dat zich bezig houdt met projecten en programma’s voor werknemers en bedrijven op het gebied van gezondheid, vitaliteit en prestatie.