Winterwandeling bij Linde Vorden

Votden – Een keer per jaar organiseert natuurorganisatie IVN een lange doorstapwandeling. Dit keer is dat op zondag 13 januari. De start is om 11 uur bij de Lindesche Molen in de buurtschap Linde bij Vorden. De route gaat door het coulisselandschap en langs oude landgoederen met kastelen en grote buitenhuizen.

Onderweg is langs de Haller Laak natuur- en landschapsherstel te zien, van groot belang voor het bodemleven. Door middel van verschraling, vernatting en de aanleg van kruidenrijke graslanden neemt de biodiversiteit weer toe met meer voedsel voor insecten en vogels.

De natuurgidsen zullen er onderweg van alles over vertellen. Ook de Veengoot krijgt de nodige nodige aandacht. Verderop langs de spoorlijn Zutphen-Winterswijk wordt even stilgestaan bij de vroegere halte met wachterswoning. Vlakbij de Lindesche Molen gaat de route omhoog naar de Kappellebult met bovenop een gedenkteken ter herinnering aan de verdwenen kapel.

De ruim 10 km lange wandeling gaat over verharde wegen en goed begaanbare zandpaden. Ongeveer halverwege is er in de buurtschap Medler voor eigen rekening een horecastop. Na terugkeer zal de molenaar van de beltmolen wat vertellen over de historie van de molen. Dat zal zijn om een uur of drie.

Aanmelden voor deze wandeling is niet nodig en deelname is gratis. Een vrijwillige bijdrage is natuurlijk welkom. Start: parkeerplaats bij de Lindesche Molen, Lindeseweg 29, 7251NJ Linde (Vorden). Nadere info bij de hoofdgids 06-50586340 of willemboerman1@gmail.com