Schaats voor ALS 2019 nu al een groot succes

Deventer – Op vrijdag 8 februari 2019 wordt er tussen 20:00 en 22:15 schaatsend geld opgehaald voor de genadeloze spierziekte ALS bij sport- en belevingscentrum de Scheg in Deventer. Jaarlijks sterven er nog 500 mensen aan deze ziekte en er is na diagnose geen weg meer terug. De actie is opgezet door acht Sportmarketing-studenten van het Saxion in Deventer.

De Scheg wordt omgedoopt tot een extra sfeervolle plek door middel van de aanwezige fakkels en het gedimde licht. Er zal gezellige muziek te horen zijn en de hapjes en drankjes zullen klaar staan in het schaatscafé.

Sportmarketingstudenten zijn enthousiast

De acht studenten die deze avond in samenwerking met de Scheg organiseren, zijn al vanaf september bezig met het opzetten van ´Schaats voor ALS 2019´. Er zijn al talloze aanmeldingen binnen en het opgehaalde bedrag staat al op circa €2000,-. Job Bruntink (student) vindt het leuk om te merken hoe het evenement steeds meer aanslaat: “Het werkt gewoon super motiverend om mee te maken hoe een samen bedacht idee zich nu ontpopt tot een serieus evenement. Daarnaast geeft het een goed gevoel om iets bij te dragen aan dit goede doel.”

Strijdbaar tegen de ziekte

Tussen de deelnemers en sponsoren zitten veel mensen die in hun omgeving te maken hebben met het de ziekte ALS. Het is helaas nog steeds een ziekte die bij diagnose terminaal is en een zeer aftakelend proces met zich mee brengt.

Meedoen

Aanmelden kan nog steeds. Deelnemers en sponsoren kunnen terecht op www.schaatsvoor-als.nl.