Tuschinski Trio speelt filmmelodieën bij KunstKring Ruurlo

Tuschinski-Trio. Fotograaf: John van Duijn

Ruurlo – Dat filmmuziek ook zonder beeld verrassend mooi kan zijn, bewijst het Tuschinski Trio. Het muziekensemble dat zijn naam ontleent aan het beroemde filmtheater in Amsterdam boort al sinds 2006 filmmuziek aan als een onuitputtelijke bron van prachtige melodieën. Meestal muziek speciaal gecomponeerd voor een film. Maar ook arrangementen van bestaande muzikale meesterwerken dragen, vaak op subtiele wijze, bij aan de enscenering van filmbeelden.

Het Tuschinski Trio is er volmaakt in geslaagd dit muziekgenre in een mix van prachtige, vaak ontroerende en betoverende filmmelodieën samen te brengen in hun programma ‘La Vita è Bella’. Alle arrangementen voor piano, sopraan en viool zijn speciaal voor dit programma geschreven. Het concert wordt gegeven op zondag 3 februari in de Theaterzaal van het Kulturhus in Ruurlo, Nieuwe Weg 5 en begint om 15.00 uur.

In 2011 stond het trio ook al eens op het podium van de KunstKring Ruurlo en het publiek was lovend. Reden waarom de dames opnieuw zijn uitgenodigd. Sopraan Lisette Emmink raakte menig gevoelige snaar tijdens een prachtig gezongen lied. Velen waren onder de indruk van violiste Camilla van der Kooij; weer anderen roemden de uitstekende pianobegeleiding van Josje Goudswaard. Een ware verrassing was de samenzang van Josje en Camilla, die bij diverse nummers hun zangkwaliteiten lieten horen. Met hoge verwachtingen wordt dan ook uitgekeken naar het nieuwe concertprogramma van dit muzikale trio.
Het programma ‘La Vita è Bella’ is een prachtige verzameling werken van nieuwe en oude filmcomponisten. Van Bizet (Habanera), Brahms (Hongarian Waltz no.5) en Händel (Lascia Ch’io Pianga) tot Badelt (Pirates of the Caribbean), Webber (Memory) en Rota (Parla Più Piano). Gecombineerd met filmthema’s uit bijvoorbeeld The Godfather, Les Miserables, Titanic en Lord of the Rings, vormen deze meesterwerkjes een perfecte combinatie van populaire filmthema’s en in films voorkomende klassieke werken.
De eigen arrangementen voor piano, sopraan en viool komen volledig tot hun recht in bijvoorbeeld het ‘Fly’ van Ludovico Einaudi (Intouchables), ‘The Shire’ van Howard Shore (Lord of the Rings), ‘Walking in the air’ van Howard Blake (The Snowman) en natuurlijk de titelsong ‘Life is Beautiful’ (La Vita è Bella).
Kijk voor meer informatie op www.kunstkringruurlo.nl/muziek.
Kaarten à € 17,50 kun je bestellen via www.kunstkringruurlo.nl/kaartverkoop