Exotische Surinaamse mix van muziek en lekkere hapjes in Ruurlo

Ruurlo – Tropisch verwend worden op een koude, winterse zondagmiddag. Dat is wat de KunstKring Ruurlo in het vooruitzicht stelt met een programma van Surinaamse origine. Een mix van exotische, swingende muziek en een lunch van Surinaamse (vegetarische) gerechten.

De muziek wordt over het voetlicht gebracht door fluitist Ronald Snijders, de nestor van de Surinaamse jazz. Hij treedt voor deze gelegenheid op samen met het Trio Bungu Bungu, een combinatie van drums, accordeon en basgitaar. Vanaf 13.00 uur staat de lunch klaar en het concert begint om 14.00 uur. Beide kunnen ook apart worden genoten.

Daarnaast is er een infomarkt die een goede indruk geeft van wat de KunstKring Ruurlo te bieden heeft aan cursussen. Dit alles speelt zich af in het Kulturhus in Ruurlo, Nieuwe Weg 5.

Ronald Snijders wordt wel de meest swingende fluitist van Nederland genoemd. Hij wordt geroemd om zijn aanstekelijke manier van improviseren en zijn kwaliteit om bijvoorbeeld Surinaamse muziek te mixen met jazz. Zijn carrière omspant inmiddels al vele decennia. Hij speelde vaak op het North Sea Jazz Festival en in het Concertgebouw. Inmiddels is hij ook geridderd vanwege zijn culturele, muzikale inspanningen om Westerse muziek te verbinden met exotische klanken.
De basisstijl van het Trio Bungu Bungu is kaseko, een vorm van Surinaamse dansmuziek. Het ensemble wordt gevormd door drummer Erik Snellink die de typische kasekobeat volledig tot zijn recht laat komen. Verder Frank Ong-Alok die de basgitaar bespeelt en tevens de leadzanger is. En tenslotte Wolfram Reisiger die op accordeon de gebruikelijke samenstelling van instrumenten bij kaseko doorbreekt en daarin een unieke plaats geeft. De muziek van het trio is zeer dansbaar en raakt iedereen met een beetje gevoel voor ritme. Vooral Creoolse, Indiaanse en Chinese roots geven het trio een onmiskenbaar multicultureel karakter. Door een uitgekiend samenspel en muzikale interactie tussen fluitist Ronald Snijders en het trio ontstaat een exotische sound die swingt en uitnodigt tot dansen.

De Surinaamse lunch bestaat uit diverse hapjes, zoals saotosoep, broodje Pom, broodje Kouseband met kip of tahoe, Roti wrap, pastei, bruine bonen met rijst. De hapjes (van €2,00 tot €6,00) worden contant afgerekend met de kokkin.

Informatie over de infomarkt van de KunstKring Ruurlo verschijnt volgende week.
De toegang tot het concert is gratis, maar een vrije gift wordt zeer op prijs gesteld.
Reserveren voor de lunch met opgave van het aantal personen: muziek@kunstkringruurlo.nl.
Kijk voor meer informatie op www.kunstkringruurlo.nl/muziek.