Zondag 17 februari 2019 Vesperdienst 19.30 uur Kerk Laren

Laren – Een korte meditatieve kerkdienst in de avond. Een moment om even te bezinnen, stil te zijn, naar muziek te luisteren en de woorden van de heilige schrift te horen en te overwegen. Een vesper is geen avonddienst in de zin van een “leerdienst” zoals de Gereformeerde traditie die kent. Een vesper is een avonddienst uit de Kloostertraditie. Zonder veel uitleg zijn alle liturgische elementen waardevol in zichzelf. Zowel de Rooms-Katholieke als de Oosters-orthodoxe traditie kennen de korte meditatieve avonddienst.

Overigens is het aardig om te weten dat het woord “vesperen” ook in het Saksisch bestaat. Ook in de Achterhoek was vesperen de uitdrukking voor het avondeten met brood en koffie, mogelijk op het land genuttigd, tussen de werkzaamheden door.

Dit jaar wordt vesper gevierd zondag 17 februari om 19.30 uur in de kerk van Laren. De dienst staat onder leiding van Ds. Jaap Jonk