Toevallige ontmoetingen met vroegere bewoners

Doorwerth – Soms lijkt het alsof de vroegere bewoners van kasteel Doorwerth weer tot leven zijn gekomen. Op zondag 24 februari kunt u ‘toevallige’ ontmoetingen hebben in het kasteel.

Een ontmoeting met Charlotte Sophie Bentinck bijvoorbeeld, of één van haar kamermeisjes. De keukenmeiden uit de tijd van baron van Brakel zijn weer aan het werk in de oude keuken en wellicht komt u de baron zelf tegen. Ook de eerste bewoner, de middeleeuwse Berend van Dorenweerd, loopt wel eens door het kasteel. Schellart van Obbendorf, de man die het kasteel zó mooi maakte dat hij er zelf aan failliet ging, vertelt zijn verhaal in de ridderzaal. En diemeneer die buiten aan het schilderen is, is dat …., nee, maar dat is Theophile de Bock!

Ontmoet zelf de vroegere bewoners van kasteel Doorwerth!

Dit evenement is geschikt voor alle leeftijden. Er zijn geen extra kosten aan verbonden, u betaalt de normale entree voor het kasteel. Reserveren is niet nodig.

U kunt op elke laatste zondag van de maandToevallige ontmoetingen hebben!

Tijd: 11:00-17:00 uur

Entree € 11,50 p.p., kinderen 4 t/m 18 jaar € 5,25 p.p. De entree is gratis voor donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen op vertoon van een geldige donateurspas en Museumkaarthouders.

Adres: Kasteel Doorwerth, Fonteinallee 2b, 6865 ND Doorwerth

Info: (026) 339 74 06 (tijdens openingstijden) of doorwerth@glk.nl