Oriental Dance Event bij de Schouwburg in Lochem

Foto: Vincent Tollenaar

Lochem – Op zondag 10 maart vindt het jaarlijks internationale festival Oriental Dance Event plaats in de schouwburg van Lochem.

Vrouwen uit heel Nederland van 2 tot 80 jaar oud zullen dan hun oriëntaalse danskunsten vertonen.
Ook de oriëntaalse danssterren Amarah Ates, en Mahdy Emara uit Egypte zullen dan op het podium te bewonderen zijn.
Verschillende bonte stijlen van folklore tot moderne oosterse dans zullen de revue passeren.

Dit evenement is door de jaren heen zo gegroeid, dat er een speciale stichting Oriental Dance Event in het leven is geroepen. De stichting brengt mensen van verschillende culturen bij elkaar. En omdat de stichting zich ook met passie inzet voor vrouwen empowerment , plannen we dit altijd rond Internationale vrouwendag.

“Het is elk jaar weer hartverwarmend dat er zoveel vrouwen van alle leeftijden, culturen, achtergronden, maten en vormen eensgezind naast elkaar staan te dansen en feest te vieren. Het is een evenement geworden dat vrouwen uitnodigt om zelfvertrouwen te hebbenen samen plezier te maken, al dansend maken we het leven weer een stukje mooier. Mannen, vrouwen en kinderen zijn welkom met ons mee te vieren. Mensen gaan altijd met een glimlach van oor tot oor de deur uit, daar doen we het voor!” zegt Sheila Meijers, devoorzitter van de stichting.

Elk jaar gaat er ook een gedeelte van de opbrengst naar de humanitaire projecten van Amma uit India. Haar stichting Embracing the World, bouwt huizen, ziekenhuizen, scholen voor de allerarmsten. Opwww.embracingtheworld.org is daar alles over terug te vinden.

Voorstellingen zijn er van 14.00-15.00uur en van 16.00-17.00 uur.
Er is van 13.00-17.00 uur een bazaar met oriëntaalse kleding, producten en henna in de foyer en in de pauze om 15.00 uur is er live muziek.

De deuren gaan open om 13.00 uur. Kaartjes zijn te koop aan de deur en kosten 10 euro. Voor kinderen tussen van 5 tot 12 jaar oud is de prijs 5 euro en voor de allerjongsten is de entree gratis. Het is ook mogelijk de tickets vooraf te kopen, informatie over tickets en het programma zijn te vinden op de website www.orientaldance.nl
Locatie: Schouwburg Lochem – Oosterwal 22 in Lochem.
Voor meer informatiesheila@sheilabuikdanscentrum.nl of 06-21427703.