Herberg de Pol nodigt mantelzorgers uit voor danstheater over Alzheimer

Eibergen – Aansluitend op de Week van Zorg en Welzijn (11 t/m 16 maart) biedt Herberg de Pol mantelzorgers een aantrekkelijke korting voor de voorstelling ‘Onvoorwaardelijk’. Het productiehuis Vuur en Vlam heeft een danstheater ontwikkeld dat gaat over de ziekte Alzheimer. Mantelzorgers uit Hof van Twente betalen € 7,50 in plaats van € 12,50 voor hun kaartje. De voorstelling vindt plaats op vrijdagavond 29 maart.

Vuur & Vlam Produkties ontwikkelt professionele projecten en dansproducties met veelal een maatschappelijk thema of actueel onderwerp. ‘Onvoorwaardelijk’ is vooral bedoeld voor mantelzorgers om de patiënt heen, maar geschikt voor iedereen die in zijn of haar omgeving te maken krijgt met dementie of het verlies van een dierbare. De choreografen zochten met hun dansers naar een ander, vooral troostend perspectief op de ziekte. De voorstelling mocht al vele lovende reacties ontvangen, maakte emoties los en bracht gesprekken op gang.

Hoe onvoorwaardelijk is onvoorwaardelijke liefde? Die vraag staat centraal in het verhaal over familie, over gewoontes en rituelen, over vanzelfsprekendheid. Elk personage heeft zijn eigen gewoontes en patronen, deze worden doorkruist door een onverwachte gebeurtenis: de ziekte Alzheimer. Aanvankelijk proberen ze het probleem te ontkennen of te verdoezelen, maar het is een heilloze weg. Uiteindelijk zal blijken dat alleen acceptatie en samenwerking een nieuw perspectief biedt.

De voorstelling vindt plaats op vrijdag 29 maart om 20.00 uur in Herberg de Pol. Reguliere kaarten kosten € 12,50 en zijn verkrijgbaar via www.herbergdepol.nl, www.diepenheim.nl en aan de kassa in Herberg de Pol aan de Raadhuisstraat 8 te Diepenheim. Mantelzorgers uit Hof van Twente ontvangen aan de kassa € 5,- korting, wilt u als mantelzorger online een kaartje reserveren dat kan door te mailen naar info@diepenheim.nl. U hoeft niet als mantelzorger geregistreerd te zijn, de actie blijft lopen tot en met 29 maart.

Spannende Stamppot
Voorafgaand aan de voorstelling wordt er om 18.00 uur Spannende Stamppot geserveerd in Herberg de Pol. Zoals de naam al aangeeft, een stamppot met een twist, gevolgd door heerlijke toetjes van Cake Sisters, geserveerd met een kopje koffie of thee. De kosten bedragen € 12,50 per persoon, hiervoor kan tot een dag van tevoren (online) gereserveerd worden.

Bekijk het volledige theaterprogramma voor een gezellige avond uit op de websites, en blijf op de hoogte van alle activiteiten in en rondom Herberg de Pol via Facebook en Instagram.