Oude IJsselbrug Zutphen twee nachten afgesloten voor al het verkeer

Zutphen – Op maandagavond 20 mei en dinsdagavond 21 mei voert de gemeente werkzaamheden uit aan de oude IJsselbrug. Deze is beide dagen afgesloten tussen 21:00 uur en 06.00 uur voor voetgangers, fietsers en auto’s. De scheepvaart kan niet gebruik maken van de hefbrug maar wel onder de boogbrug door.

Werkzaamheden
Eind maart ging de brug niet volledig dicht. Er is toen een nacht aan de brug gewerkt en was deze afgesloten voor al het verkeer. Hierna is men de brug blijven monitoren en blijken er extra maatregelen nodig te zijn. Tijdens de werkzaamheden van 20 en 21 mei worden er aanpassingen gedaan aan het contragewicht. Hiermee creërt men meer ruimte met het hefportaal. In deze twee nachten worden ook meteen reguliere werkzaamheden uitgevoerd.

Vervangend vervoer
Tussen 21:00 uur en 01.00 uur rijden er bussen van en naar de Hoven voor fietsers en voetgangers. De bussen rijden op en neer naar het IJsselpaviljoen en busstation de Hoven. Auto’s die naar de Hoven of naar het centrum moeten kunnen omrijden via de Nieuwe IJsselbrug (N348).