Verkeersmaatregelen tijdens bruisend hemelvaartweekend in Lochem

Lochem – Rond en tijdens Hemelvaart bruist het in en om Lochem. Van 29 mei tot en met zondag 2 juni zijn de Keidagen. Op 30 mei geeft Normaal een concert aan de Brinkerinkweg in Barchem. De organisatoren, gemeente, politie en de hulpdiensten hebben voorbereidingen getroffen voor een veilig en prettig verloop. Goede bereikbaarheid door hulpdiensten is hierin belangrijk.

Veel verkeer op de weg op 30 mei
Ondanks alle maatregelen wordt het op 30 mei 2019 extra druk op de wegen rondom Lochem. Vooral tussen 14.00-16.00 en 22.00 en 24.00 uur. Hou rekening met extra reistijd, volg de omleidingsborden en volg aanwijzingen van verkeersregelaars op. Neem de fiets als dat kan. Bezoekers van Normaal worden vanuit alle richtingen via borden naar het festivalterrein geleid, waar zij gratis kunnen parkeren.

Wegafsluitingen in Barchem en Lochem30 mei
Door het concert van Normaal op 30 mei is een aantal wegen dicht voor autoverkeer. Aanwonenden kunnen hun huis of bedrijf wel bereiken.

Barchem:
• Wengersteeg, tussen de Nettelhorsterweg en de Ruïnelaan
• Brinkerinkweg tussen de Lochemseweg en de Schoneveldsdijk
• Maatweg tussen de Dollehoedsdijk en de Schoneveldsdijk
• Looweg tussen de Woodbrookersweg en de Brinkerinkweg
• Looweg tussen de Brinkerinkweg en de Schoneveldsijk
• Na afloop van het concert: Zwiepseweg bij de aansluiting Borculoseweg/Ruurloseweg/Lochemseweg.

Lochem:
• Graaf Ottoweg en Nieuwstad, het gedeelte tussen de Nieuweweg en de Barchemseweg/Albert Hahnweg (vanaf woensdag 29 mei 19.00 uur)
• Albert Hahnweg, het gedeelte tussen de Burgermeester Leenstraat en de Nieuwstad

Stopverboden in Barchem op 30 mei
Op deze wegen mag je op 30 mei niet parkeren of stilstaan:
• Schoneveldsdijk gedeelte tussen de aansluiting Lochemseweg en Tobbert
• Lochemseweg
• Dollehoedsdijk het gedeelte tussen de Barchemse Veengoot en de Schoneveldsijk

Dit is geregeld bij het evenemententerrein
Het evenemententerrein inclusief de parkeerplekken zijn alleen toegankelijk met een geldig ticket. Voor taxi’s is plek ingericht bij het evenemententerrein. Ook is er een kiss and ride voor halen en brengen. Voor bussen is er een speciaal parkeerveld. Alleen voertuigen voor personenvervoer mogen hier staan; geen tractoren en aanhangers. Overnachten op de parkeerplaats is niet toegestaan.

Meer informatie
De informatie is na te lezen op www.lochem.nl Heeft u een vraag, bel dan tijdens kantooruren de gemeente en vraag naar het team Vergunningverlening. Telefoon (0573) 289 221. Mojo Concerts is op 30 mei het aanspreekpunt voor bezoekers en direct omwonenden. Er is een speciale website mojo.nl/normaal