Vaderdag met Ridder Wilg

DoorwerthOp zondag 16 juni van 11.00 tot 17.00 uur bezoekt Ridder Wilg kasteel Doorwerth. Legendarische vaders en dappere familieleden kunnen tot ridder geslagen worden. Vaders, grootvaders, kinderen, kleinkinderen, moeders en partners, iedereen is welkom op het kasteel bij Ridder Wilg.

Ridder Wilg zal diegene die het kasteel bezocht hebben aan de hand van een speurtocht belonen met een ridderslag. Ook kunnen de families meedoen aaneen mini riddertoernooi wat natuurlijk ook kan leiden tot een ridderwijding.

Stap terug in de tijd bij kasteel Doorwerth

Aan de voet van de Veluwse stuwwal torent het kasteel hoog uit boven de uiterwaarden van de Nederrijn. Het kasteel heeft een slotgracht en een ophaalbrug, een groot poortgebouw, een koetshuis en stallen.

In het kasteel kun je genieten van historisch ingerichte vertrekken. In de keuken, de kelders, de ridderzaal, bed- en eetkamer, torenkamer én herenkamerwaan je je even als een kasteelbewoner. In de wapenkamer kan een maliënkolder gepast worden. In de zuidvleugel zijn expositiezalen die de geschiedenis van het kasteel, maar ook de geschiedenis van de bosbouw en de jacht in Nederland in beeld brengen.

Kosten : € 11,50 volwassenen, Kinderen 4- 18 jaar € 5,25 , donateurs GelderschLandschap & Kasteelen en Museumkaart houders gratis op vertoon van hun pas

Kosten speurtochten(en): € 2,00 per stuk

Adres: Kasteel Doorwerth, Fonteinallee 2b, 6865 ND Doorwerth