Gelredag 9 december Fort Lent

Lent – Op zaterdag 9 december wordt Fort Lent omgetoverd tot een heus Gelders pop-up museum. Iedereen is tussen 10.00 en 12.00 uur welkom om deze unieke locatie te bezoeken. In samenwerking met de Ridders van Gelre heeft Erfgoed Gelderland, in het kader van haar 60-jarige jubileum, haar achterban opgetrommeld om interpretaties van hun topstukken in een Gelders museum voor één dag ten toon te stellen.

Het publiek vindt in Fort Lent geen doorsnee museum. Naast bekende Gelderse topstukken als het gouden zegel van Karel IV en een kopie van het Waterloomonument, worden de avonturen van Flipje voorgelezen, zijn er kuikentjes uit Barneveld en verhaalt een smartlappenzanger over de nasleep van de Nederlandse opstand in Zutphen na 1572.

Een locatie als deze leent zich uitstekend voor interessante rondleidingen. Deze starten om 10.15 en 11.15 uur.

Mis deze kans niet en kom zaterdag 9 december tussen 10.00 en 12.00 uur naar het Gelderse Museum in Fort Lent: Bemmelsedijk 4, 6663 KZ Lent