Recordaantal voordrachten Sportverkiezing Lochem

Lochem – Er zijn maar liefst 36 voordrachten gedaan voor de Sportverkiezing Lochem 2017. Twee méér dan afgelopen sportverkiezing. Medio januari 2018 gaat de Jury naar eer, geweten en rijp beraad beslissen wie er van de voordrachten wordt genomineerd. De genomineerden per categorie gaan door naar de finale-avond op zaterdag 17 februari 2018 bij de Schouwburg Lochem. Tijdens de finale-avond wordt bekend wie de nummers één per categorie worden. 

Er zijn dit jaar het volgende aantal voordrachten gedaan in de categorieën; 8 SportTalenten, 13 JeugdSportploegen, 3 Sportploegen, 5 SportMannen, 3 SportVrouwen en 4 (Sport)Vrijwilligers. Dat maakt 36 mooie en diverse voordrachten die allemaal op de website terug te vinden zijn. Daarnaast zijn er 10 Sportfoto’s ingestuurd. Ook eentje meer dan afgelopen jaar! De vrijwillige werkgroep van de Sportverkiezingen heeft in de afgelopen periode dan ook enorm haar best gedaan om Sportverenigingen en de inwoners van de Gemeente Lochem enthousiast te maken.

Met het aantal voordrachten komen er veel verschillende sporten in beeld, namelijk tafeltennis, zwemsport, enduro, paardensport, sleehonden racen, survival running, voetbal, schaatsen, trampolinespringen, BMX, kickboksen, hockey, volleybal, Shaolin kempo en turnen. De voorgedragen vrijwilligers zijn actief bij een voetbalvereniging, hockeyvereniging, bowlsvereniging en hengelsportvereniging. Wie er wordt genomineerd per categorie is aan de jury. 

Ook dit jaar zullen de voordrachten uit de categorieën Sport-(man, vrouw, ploeg, talent en jeugdsportploeg) met elkaar de strijd aangaan voor de Publieksprijs. Deze voordrachten maken dan kans op een prijs, doordat het publiek kan stemmen. Bij de voorgedragen sportvrijwilligers wordt er door de jury eerst genomineerd en daarna kan er op de genomineerde vrijwilligers gestemd worden. De nominatie met de meeste stemmen krijgt de titel Sportvrijwilliger van het Jaar. Het stemmen zal rond medio januari mogelijk zijn. Stemmen is rond deze tijd digitaal en via SMS-stemmen mogelijk. 

Leuk nieuws is dat BlackSheepMedia voor het 2e jaar op rij professionele impressiefilmpjes gaat maken van de genomineerden. De filmpjes worden op de finale-avond getoond en zullen een goed beeld schetsen van elke sporter, ploeg en vrijwilliger. Achterhoek Fm gaat naar aanloop van de finale-avond een reeks radio opnames maken, waarin de genomineerden worden geïnterviewd. Deze opnames zijn live te horen op elke donderdagavond van 19.00 tot 20.00 uur. Op 17 februari zullen ze ook live uitzenden vanuit de Schouwburg Lochem met o.a. interviews van de winnaars.

Meer informatie over de Sportverkiezing Lochem is te vinden op www.sportverkiezinglochem.nl