Koningsdag en Koningsnacht in Almen

Almen – Het programma voor Koningsdag op woensdag 27 april in Almen ziet er weer gevarieerd en veelbelovend, maar ook vertrouwd uit.
Voorafgaand aan dit vertrouwde programma bieden wij een primeur voor Almen. Namelijk Koningsnacht wat wij samen met de jeugdcommissie organiseren in Dorpshuis “Ons Huis”.

Koningsnacht in Almen
Het is u vast niet ontgaan; de grote oranje banners in/om het dorp en de berichten op Facebook kondigen de eerste Almense Koningsnacht op donderdagavond 26 april aan! Samen met onze jeugdcommissie organiseren we dit evenement op de avond voorafgaand aan Koningsdag. Dit gaat allemaal gebeuren in dorpshuis “Ons Huis” waar de coverband PREZZ de avond naar een muzikaal topniveau brengt met een energieke, stijlvolle en interactieve show.
De aanvang van deze avond is 21:00 uur en sluit af met een ludieke verkiezing van het “Almens Koningspaar”. Deze 6 professionals kondigen zichzelf aan met “PREPARE TO BE IMPREZZED!”

Programma Koningsdag Almen
Er is van alles georganiseerd rondom de brandweerkazerne, voor jong en oud en voor elk wat wils. Het is een uitstekende dag om elkaar gezellig te ontmoeten. Hopelijk zijn de weergoden ons goed gezind, tegen de verwachtingen in, zodat we lekker op het buitenterras kunnen zitten.

Om 09.00 uur ’s morgens zal de vrijwillige brandweer de kerkklokken luiden en om 11.30 uur begint het programma met een aubade bij “De Linde”, met zang van de Almense schooljeugd. Zij worden begeleid door Muziekvereniging Juliana. De kinderen worden verzocht om een bloem met een lange steel mee te nemen, zodat we samen een mooi boeket kunnen maken.

Direct daarna volgt het oplaten van de ballonnen. Ieder kind kan weer een ballon oplaten, waarbij we hopen op gunstige weersomstandigheden, zodat de ballonnen verre reizen zullen maken. De uitslag zal bekend worden gemaakt tijdens het Almens Feest in juni a.s.
Wij hechten er aan hierbij te vermelden dat wij al jaren gebruik maken van biologisch afbreekbaar materiaal voor zowel de ballonnen als de linten.

Vanaf 12.00 uur is de brandweerkazerne geopend en ingericht als (gedeeltelijk overdekt) terras, waar men terecht kan voor een kop koffie en een hapje en een drankje en gezellig samenzijn. Tevens is er weer een springkussen voor de kleinere kinderen.

Rond dit tijdstip gaat tevens de Oranjemarkt open. Er zullen zich diverse verenigingen, instellingen en particulieren presenteren d.m.v. een spel of verkoop van goederen. Wilt u een kraampje op de Oranjemarkt dan kunt u zich opgeven via email: info@oranjeverenigingalmen.nl. De Berkelbloazers zullen het programma muzikaal opluisteren.

Voor alle kinderen van de basisschool zijn er vanaf 12.00 uur hartstikke leuke spelletjes georganiseerd rond het schoolplein. De kinderen tot vier jaar kunnen dan in alle rust terecht op het luchtkussen (tot ca. 13.30 uur).

Tussen 12.00 en 14.00 uur kan men zich ook inschrijven voor de fietstocht.
Ieder kind kan vanaf 13.30 uur een eigen plekje inrichten en overtollig speelgoed, boeken of andere spullen te koop aanbieden op de Kleedjesmarkt.

Op deze feestelijke middag kan live-muziek niet ontbreken: allround feestband “Duo B-Normal” maakt er een feestje van!

De Jeugdcommissie van de Oranjevereniging organiseert ook dit jaar op geheel eigen wijze een hilarische activiteit. Met de geheimzinnige omschrijving “Levend Angry Birds” als aankondiging belooft dit weer wat moois.

U bent allen van harte welkom in Almen en wensen u een hele gezellige Koningsdag!