Burgemeester sluit deel bedrijfspand in Almen waar hennep werd geteeld

Almen – Burgemeester Sebastiaan van ’t Erve sluit met ingang van vandaag een deel van een bedrijfspand in Almen, omdat daar hennep werd gekweekt. Het gaat om een sluiting van 6 maanden.

Het gaat om een deel van het bedrijfspand aan de Scheggertdijk 78a in Almen. Eind 2017 ontmantelde de politie daar een kwekerij van ruim 1000 planten. Naar de huurder die hiervoor verantwoordelijk was, doen politie en justitie onderzoek.

Van ’t Erve: “Ook als verhuurder van een ruimte waar drugs worden geteeld of gemaakt, ga je niet vrijuit. Je blijft verantwoordelijk voor wat er in jouw pand gebeurt, ook al heb je er geen weet van. Verhuur je een ruimte, zet dan altijd in de overeenkomst dat je het recht hebt om de ruimte te inspecteren. Met deze sluiting wil ik het signaal afgeven dat ik drugscriminaliteit uit onze gemeente wil weren. We willen het hier niet, net zo min als de risico’s voor de openbare orde en veiligheid”.

Durf te melden
Vermoed u strafbare feiten in een pand, zoals kweek van hennep of productie van synthetische drugs? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844. U kunt ook bellen met Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.