Onbeperkt Sportief opent de Nationale Sportweek 2018 in Lochem

Lochem – Op donderdag 13 september wordt op de velden van de Lochemse Hockeyclub een sportdag georganiseerd: Onbeperkt Sportief Lochem. Mensen met een fysieke of verstandelijke beperking worden uitgenodigd om kennis te maken met verschillende takken van sport en beweging.

Dit evenement is voor de Gemeente Lochem het startsein van de Nationale Sportweek die dit jaar van 15 t/m 29 september loopt. Veel verenigingen in de gemeente Lochem zetten tijdens deze Sportweek de deuren open en laten zien welk sport- en beweegaanbod de mensen kunnen proberen. Het wordt georganiseerd onder de vlag van de Sportraad Lochem in samenwerking met vrijwilligers van Circules Berkel / BOB, Beweeggroep Marita, de Lochemse Hockeyclub en Voetbalvereniging Witkampers.

Omdat 2018 in het teken staat van aangepast sporten, voor iedereen die om welke reden dan ook niet in staat is aan te sluiten bij het reguliere sporten, is tot dit initiatief besloten. Tijdens Onbeperkt Sportief Lochem kan iedereen uit deze doelgroep meedoen aan verschillende sporten zoals dansen, bowls, hockey, voetbal, paardrijden, nordic walking en tafeltennis.
Deelnemende verenigingen zijn: Jansstheater Elly Janssen, Bowls Lochem, Lochemse Hockeyclub (LHC), voetbalvereniging Witkampers, Buitenactief Anja Sturris, Beweeggroep Marita, De Meiden Van Haarman (paardrijden) en Tafeltennisvereniging De Toekomst, Op de velden van de hockeyclub worden groepen gevormd en doormiddel van een roulatiesysteem kan iedereen meedoen met alle sporten die worden aangeboden. Voor deelname aan de sportdag zijn al veel organisaties en scholen benaderd, maar ook op individuele basis is het mogelijk om deel te nemen aan de sportdag. Voor opgave en informatie kan contact gezocht worden via tomkleissen@sportraadlochem.nl

De sportdag start op donderdag 13 september om 10.00 uur en wordt rond 12.30 uur afgesloten met een heerlijke gratis lunch.

Het evenement wordt mede mogelijk gemaakt door een stimuleringssubsidie van het Fonds GehandicaptenSport!