‘Zin in Almen’ Gesprek met het hoofd der school

Taco Houkema

Almen – Voor een dorp als Almen of Harfsen is een basisschool van groot belang. Niet alleen omdat er zo een band blijft tussen de opgroeiende en lerende jeugd en het dorp waarin ze wonen. En ook niet enkel omdat het banden versterkt tussen de ouders onderling. Een levendige school is in een dorpsgemeenschap vooral ook een belangrijke stut voor het verenigingsleven. Van oudsher was de ‘bovenmeester’ een belangrijke notabele in een dorpsgemeenschap.

Zondagmiddag 17 maart vanaf 16.00 uur is Taco Houkema te gast op de laatste bijeenkomst die de werkgroep ‘Zin in Almen’ dit seizoen organiseert in de Almense kerk. Taco Houkema is de bevlogen directeur – zoals de ‘bovenmeester’ in het huidige jargon heet – van de basisscholen in Almen en Harfsen. Hij zal vertellen over zijn motieven om te kiezen voor deze vorm van onderwijs. Daarbij zal hij ook blijk geven van zijn passie voor vernieuwingen in het kindgerichte onderwijs, toegesneden op deze tijd. Ook komen actuele thema’s binnen het onderwijs aan bod.

Kinderen van de Almense basisschool Juliana omlijsten het interview met muzikale intermezzi. Last van veel plankenkoorts zullen ze niet hebben. Op de vorige succesvolle bijeenkomst van de werkgroep over Poëzie in Almen was er voor een aantal leerlingen van Juliana ook al een belangrijke rol weggelegd: ze konden voordragen uit eigen gedichten. Een mooi voorbeeld van de rol die school en leerlingen in een lokale gemeenschap kunnen spelen.

‘Zin in Almen’ verzorgt maandelijks een bijeenkomst in de Almense kerk. In deze bijeenkomsten is er aandacht voor de inspiratie die muziek, taal, cultuur en maatschappelijke ontwikkelingen kunnen bieden. De bijeenkomsten duren een uur en zijn vrij toegankelijk. Na afloop kan er nagepraat worden in ‘Ons Huis’ tegenover de kerk.

[NOOT]:
Voor meer informatie zie de website www.zininalmen.nl