Almen telt af voor naderend feest

ALMEN – Almen maakt zich op voor 3 dagen vertier op het feestterrein aan de Dorpsstraat, hoek Vunderingweg. De opvallende banners staan al opgesteld rondom het dorp. Oranjevereniging “Ons Vorstenhuis” presenteert een gevarieerd en oergezellig programma met muziek, spel en plezier.

Op vrijdagochtend 14 juni wordt er begonnen met de spelletjes voor de schoolkinderen op de Julianaschool . In de middag laat iedereen zich weer verrassen door de mooie uitbeeldingen in de optocht voor de schooljeugd, gevolgd door de stoelendans, begeleid door muziekvereniging Juliana. De optocht vertrekt om 13:45 uur vanaf het dorpsplein.
Na de optocht vindt het vogelschieten voor de groepen 4 t/m 8 plaats om de titel Jeugdkoning en Jeugdkoningin.
Vrijdagmiddag is er vanaf 16:30 uur het Almense Bedrijvenuurtje. De Almense ondernemers worden door “de Kenions” opnieuw gevraagd een eigen Top5 in te sturen. De beste (feest)nummers worden tijdens het Bedrijvenuurtje gedraaid.

De eerste Almen’s Got Talent staat voor de vrijdagavond geprogrammeerd. Laat u verrassen met hilarische, muzikale en verrassende acts op deze avond voor en door Almenaren. Tussendoor zal een echte en speciaal voor deze avond geformeerde Almense band spelen. Tevens is er een speciaal Almensfeestlied gemaakt.

Zaterdagochtend 15 juni begint om 10:00 uur het vogelschieten. Het eerst schot wordt gelost door Schutterskoning Wim Huurnink I. Gestreden wordt om de titel Schutterskoning(in) 2019. De huldiging door Wethouder Bert Groot Wesseldijk is aansluitend, tijdens de lunch in de feesttent.
Want vanaf 12:30 uur kunt u genieten van het lunchbuffet. Kaarten hiervoor kunnen op vrijdag gekocht worden. Tijdens de lunch zal ook de ook de winnaar van de Straatversieringsprijs bekend worden gemaakt.

Om 14:00 uur is de start van de jeugdzeskamp voor de kinderen van de basisschool en de zeskamp voor de jongeren en volwassen, georganiseerd door de jeugdcommissie. Het thema is dit jaar “de Winterse Olympische Zomerspelen.” Dit gaat weer een sportieve en gezellige middag worden. Het geheel wordt muzikaal opgevrolijkt door een optreden van de “De Nøhlzakken.”

De zaterdagavond start met de optocht en de gekostumeerde stoelendans. De vereniging hoopt dat veel deelnemers zich aanmelden met verrassende en hilarische vertoningen. De Oranjevereniging verwacht ook dit jaar weer veel originaliteit, humor en enthousiasme te zien. Het geheel wordt afgesloten met de traditionele stoelendans onder leiding van de 110-jarige muziekvereniging Juliana.

Voor de avond staat de band “Jetset Live” op het programma. En ze kunnen als volgt worden omschreven; “Een gedreven zanger, een spetterende zangeres en vier energieke topmuzikanten. JETSET LIVE! staat garant voor een energieke en interactieve show met up-to-date repertoire voorzien van de vetste mash-ups en medleys. Outfits, uitstraling, repertoire en podiumpresentatie zijn tot in de puntjes verzorgd. Met een custom made licht- en LED wall-show, knallende shooters en CO2 is het één en al energie op het podium en een genot om naar te kijken.”

Zondagochtend 16 juni begint om 11:00 uur het Frühshoppen met de Edelweiss Kapelle”. Deze kapel staat garant voor kwaliteitsmuziek en een geweldige ‘stimmung’. De biertafels staan klaar om de sfeer helemaal top te maken.

Afsluiting van het Almens feest met de coverband “Bandje Speciaal”. Bandje Speciaal niet meer weg te denken uit het Nederlandse feest circuit. De razendsnelle hitmachine staat garant voor een ongekend feest. Medleys met alle hits van vroeger en nu, shiny outfits, non-stop interactie en alles 100% LIVE. Bandje Speciaal gaat voor het ultieme feestgevoel en verzekert je van een 100% party garantie: RISE UP & STAY SHINY!!

Tijdens alle dagen zijn er diverse kermisattracties en ook zijn er mogelijkheden om de inwendige mens te versterken. De entree is op alle dagen gratis, behalve bij de lunch op zaterdag.
Tenslotte hoopt het bestuur dat de inwoners van Almen de straten en/of pleinen versieren zodat Almen er feestelijk uitziet. In 2018 heeft De Hof de prijs voor de mooiste straatversiering opnieuw in de wacht gesleept. Wie volgt dit jaar en stoot hen van de troon?

Het Oranjebestuur nodigt iedereen uit een actieve bijdrage te leveren om het feest te laten slagen en wenst een ieder heel veel plezier op het Almens Feest 2019!

Meer informatie is te vinden op de website: www.oranjeverenigingalmen.nl.