Concert The Great Charm in Gudulakerk Lochem

Lochem – Op vrijdagavond 26 juli om 20.00 uur geeft het ensemble The Great Charm het derde zomeravondconcert van de Stichting Gudula Cultureel van dit seizoen.

The Great Charm, bestaande uit de blokfluitisten Gudrun Herb en Baldrick Deerenberg en de cellist en viola da Gamba speler Frank Wakelkamp, speelt een bijzonder programma dat als titel ‘Bach en zijn verlangen naar Italië’ heeft meegekregen. J.S. Bach verenigt in zijn werken alle mogelijke stijlen en vormen. “Hij zou ons programma waarschijnlijk zeer gewaardeerd hebben met de Italianen Frescobaldi, Bertali en zijn favoriet Vivaldi, zijn zoon Wilhelm Friedemann, Telemann (peetvader van Carl Philipp Emanuel Bach) en operacomponist Graun”, aldus de musici. Verschillende klanken versmelten met elkaar tot een imposante totaalklank.
Alle concerten van Gudula Cultureel vinden plaats in de St. Gudulakerk, Markt 4 in Lochem en nog steeds heeft deze stichting de charmante eigenschap om voor haar activiteiten een vrije gift te vragen bij de uitgang, waardoor de concerten voor iedereen laagdrempelig zijn. Voor informatie: www.gudula.nu