Fokveedag en kalverenkeuring Bathmen-Laren

Laren – 100 koeien en 19 kalveren op de 16e FOKVEEDAG BATHMEN –LAREN zaterdag 14 september 2019

De 16e fokveedag en kalverkeuring Bathmen – Laren wordt dit jaar gehouden op zaterdag 14 september. De locatie is op het terrein bij manege De Steffenruiters aan de Verwoldseweg 26a in Laren. Er zijn 100 koeien en 19 kalfjes aangemeld voor de keuring. De aanvang van de keuring is om 9.30 en de toegang is gratis!

De fokveedag en kalverkeuring is in de loop der jaren uitgegroeid tot een evenement waar melkveehouders uit de wijde omgeving hun beste koeien van stal aan een vakkundige jury tonen. Hierbij heeft de jury de taak om de 51 roodbonte en 49 zwartbonte koeien in verschillende leeftijdscategorieën te keuren. Daarnaast zullen er ook 19 bedrijfsgroepen worden getoond.

Ook de kinderen en de kalfjes ontbreken dit jaar niet op de keuring! Het aantal van 19 kinderen uit de omgeving van Bathmen, Laren en Barchem komen met hun kalfjes naar de kalverkeuring. Na weken van hard oefenen presenteren de kinderen de kalfjes op 14 september aan de jury en het publiek.

De fokveedag en kalverkeuring vormen een dag vol traditie, gezelligheid en gezonde wedstrijdspanning.