2e editie IJsselgames in Zutphen

Zutphen – Actief samen met verenigingen en (zorg-)instellingen op donderdag 19 september de 2e editie van de IJsselgames. Deze sportieve beweegdag is voor iedereen van 18 jaar en ouder die graag meer wil bewegen en voor wie ‘meedoen’ in Zutphen niet zo vanzelfsprekend is. Ook alle 55-plussers in de gemeente die meer willen bewegen zijn van harte welkom. Voor hen zijn er speciale workshops.

De dag wordt gehouden op Sportpark Zuidveen, Laan naar Eme 97, van 10.00 tot 15.00 uur.
Tijdens de IJsselgames maken de deelnemers kennis met verschillende sporten. Ze kunnen kiezen uit maar liefst 22 verschillende workshops. Het doel van dit ééndaagse evenement is om deelnemers te laten ervaren hoe leuk bewegen is. Daarnaast gaat het ook om ontmoeten.
Verschillende sport- en welzijnsorganisaties zijn aanwezig om de deelnemers te inspireren en te helpen om (weer) in beweging te komen. Deelname aan de dag is gratis.
Sportieve samenwerking
De buurtsportcoaches van Zutphen Actief organiseren dit evenement met medewerking van onder andere Trajectum, IJsselzorg, Tactus, GelreWerkt, GGNet, Humanitas en ZoZijn.
De 22 verschillende clinics worden verzorgd door voetbalvereniging AZC, Cakantrainingen, Muzehof, dans- en theaterschool Mars Bentum, CrossFit Human Power, hockeyvereniging MHCZ, roeivereniging ISALA, Judo Zutphen, kickboks Rocky-fit, korfbalvereniging KVZ,
fysiotherapie Slobbe, schermvereniging Surtout, ’t Warnshuus, tafeltennisvereniging Torenstad,
voetbalvereniging Be-Quick, volleybalvereniging WSV, schietvereniging De Hoven, Verheul voedingsadvies en zwembad De IJsselslag.
Sport en bewegen voor jong en oud

Dit evenement staat niet op zichzelf. Het is een onderdeel van het Zutphen Actief programma om sport en bewegen voor jong en oud toegankelijker te maken. De buurtsportcoaches
organiseren het hele jaar activiteiten om inwoners van Zutphen meer te laten sporten en bewegen. Ze zetten zich ook in voor meer gezondheid en participatie.

Meer informatie
Meer informatie is te vinden op www.ijsselgames.nl. Zowel groepen als individuele deelnemers kunnen zich inschrijven via de website.