Chocoladefestival Zutphen staat weer voor de deur

Zutphen – Op zondag 29 september vindt in Zutphen alweer de zeventiende editie van het Chocoladefestival plaats. Jaarlijks trekt dit smakelijke festival duizenden chocoladeliefhebbers vanuit het hele land. Ook dit jaar is er, verspreid door de hele binnenstad van Zutphen, een gevarieerd en smakelijk programma samengesteld voor jong en oud. Met onder meer een tentoonstelling van het Cacaomuseum uit Amsterdam, een ontmoeting met Willy Wonka, de Kids Color Run en boven alles: heel veel chocolade.

Gerenommeerde chocolatiers vanuit het hele land vertonen op deze dag in Zutphen hun kunsten, maar ook Zutphense ondernemers dompelen zich onder in chocola: zo geven banketbakkers demonstraties en brengen cafés chocola samen met hun bier- en wijnaanbod. Bovendien is het koopzondag, dus kan er ook gewinkeld worden tussen het chocola eten door. Uiteraard is er ook voor kinderen van alles te beleven. Zij kunnen onder andere genieten van de chocoladefontein, plaatsnemen in de zweefmolen of lekker uitrusten en uitbuiken op het Kinderplein.

Duurzame chocolade

Eerlijke chocolade staat centraal op Chocoladefestival Zutphen. Organisator Huub Janson licht toe: “Net als in ons Bonbonatelier werken we op het Chocoladefestival zoveel mogelijk met eerlijke chocoladeproducten, afkomstig van cacaoboeren die zijn aangesloten bij het Quality Partner Program van Callebaut en de Cocao Horizons Foundation. Voor ons is dat heel belangrijk, juist ook op zo’n grootschalig festival!”

Praktische informatie:

Chocoladefestival Zutphen

Zondag 29 september, van 12:00 tot 17:00 uur

In de gehele binnenstad van Zutphen

Meer informatie over het programma via: www.chocoladefestival-zutphen.nl. Een plattegrond met programma is ook verkrijgbaar bij VVV Zutphen (Houtmarkt 75).