Herfstconcert Canticum Gorssel

Gorssel – Op zondag 10 november zingt Canticum de romantische Mis in D op. 86 van Antonin Dvořák. Vanwege restauratie aan het orgel in de kerk in Gorssel, is het concert in de Ontmoetingskerk in Eefde.

Op verzoek van een bevriende architect die een kapel bij diens kasteel in Luzany had gebouwd, schreef Dvořák (geboren in 1841-1904 in Bohemen, nu Tjechië) voor de intieme beslotenheid van deze kapel zijn hartverwarmende Mis in D. Het is een fijnmazig werk, rijk aan expressie, dat alle kenmerken van zijn grotere romantische werken bezit. Dvořák werd geïnspireerd door de volksmuziek van Moravië en Bohemen, maar ook door zijn religieuze achtergrond.

Het wordt een voornamelijk romantisch programma met muziek van Mendelssohn en Dvořák. We maken een uitstapje naar de 20e eeuw met het mooie Pater Noster van de Letse componist Peteris Vasks (1946).

De solisten die meewerken zijn: Marjan Vleeming -sopraan, Minou Tuijp -alt, Marcel van Os -tenor en Jaap Roos – bas. Wilbert Berendsen, organist van de Martinikerk in Doesburg, bespeelt het orgel. Dirigente is Paulien Roos-Bik.

Plaats: Ontmoetingskerk, Eefde

Aanvang: 15:30 uur,

Entree: € 12,– t/m 18 jaar gratis

www.canticumgorssel.nl