De Choral Evensong kerkdienst

Diepenveen- Op zondagavond 27 oktober vindt weer een Choral Evensong service plaats in de Abdijkerk van Klooster Nieuw Sion te Diepenveen. De deuren van de kerk zijn geopend vanaf 19.00 uur; de dienst begint om 19.30 uur.

Het New Sion Choir for English Church Music uit Deventer onder leiding van Jan van Dijk zal een grote muzikale bijdrage leveren aan deze Choral Evensong.

Een Choral Evensong is een kerkdienst in de Anglicaanse Kerk die plaatsvindt in de late middag of avond. De Choral Evensong is een versper die wortelt in de monastieke traditie.
In een Choral Evensong speelt het koor de hoofdrol dat zowel a capella als met orgelbegeleiding zingt. De congregation zingt daarnaast enkele hymns.
De combinatie van stijlvolle, hoogwaardig uitgevoerde muziek en koorzang, ingebed in een eeuwenoud ritueel maakt dat zowel mensen uit de Rooms-Katholieke of protestantse tradities als zonder kerkelijke achtergrond een Choral Evensong service zeer waarderen.
De Abdijkerk van Nieuw Sion te Diepenveen (Vulikerweg 6) biedt met haar historie als klooster, de ligging in het buitengebied van Deventer en haar Engelse atmosfeer en uitstekende akoestiek de perfecte locatie voor een Choral Evensong.

Meer informatie:Fred Schonewille fred@schonewille.se