Ein Deutsches Requiem door het Oost-Nederlands Kamerkoor

Ruurlo – Op zaterdag 9 november voert het Oost-Nederlands Kamerkoor Ein Deutsches Requiem van Johannes Brahms uit in de Dorpskerk te Ruurlo. De aanvang van het concert is om 20.00 uur.

Oorspronkelijk is Ein Deutsches Requiem een werk voor koor, orkest en solisten. Op verzoek van zijn uitgever maakte Brahms een versie waarin het orkest vervangen is door de piano. Hierdoor ontstond een meer intieme compositie waarin tekst en het koor een prominentere rol hebben, de vocale lijnen helderder en de harmonieën herkenbaarder zijn.

De tekst van Ein Deutsches Requiem bestaat uit bijbelpassages die in de Lutherse traditie gebruikt worden om mensen te laten stilstaan bij hun sterfelijkheid en om nabestaanden, die een geliefde betreuren te troosten. Anders dan in de traditionele Latijnse dodenmis begeleidt deze tekst niet de doden, maar de levenden.

Naast Ein Deutsches Requiem worden twee werken van Heinrich Schütz ten gehore gebracht: ‘Selig sind die Toten die in dem Herren sterben’ en ‘Die mit tränen säen‘.

Uitvoerenden zijn, naast het Oost-Nederlands Kamerkoor, Martje van Damme, piano en de solisten Petra Frölich, sopraan, en Tiemo Wang, bariton. Het geheel staat onder leiding van Rob Vermeulen.

Toegangskaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar via www.oostnederlandskamerkoor.nl en kosten 26 euro per stuk. In de kerk kosten de kaarten 28 euro.

Virusvrij. www.avg.com

704.jpg

705.jpg