Politiek in de Pol: Landbouw-special met Tjeerd de Groot (D66) en Erik Volmerink (CDA)

Diepenheim – Politiek in de Pol op zondag 10 november is geheel gewijd aan de toekomst van de landbouw in Nederland. Te gast bij presentator Hans Verbeek is het D66-Kamerlid Tjeerd de Groot. Met zijn opmerking over de halvering van de veestapel veroorzaakte hij een golf van boerenprotesten in het hele land.

Tjeerd de Groot is Kamerlid voor D66 sinds 2017. Eerder was hij werkzaam op het ministerie van Landbouw, onder meer als politiek assistent van minister Laurens Jan Brinkhorst, en op de Nederlandse ambassade in Berlijn, waar hij zich inzette voor de imagoverbetering van de tomaat. Daarna was hij zes jaar directeur van de Nederlandse Zuivelorganisatie, waar hij werkte aan de verduurzaming van de zuivelketen. Bij Politiek in de Pol vertelt Tjeerd de Groot welke maatregelen er volgens hem genomen moeten worden om de huidige stikstofcrisis te lijf te gaan, en hoe hij de toekomst van de landbouw in Nederland ziet.

De tweede gast is Erik Volmerink, CDA-wethouder in de gemeente Tubbergen. Volmerink heeft zelf een bedrijf met vleeskoeien en is betrokken bij Mineral Valley Twente, het initiatief om de bodemgezondheid in Twente te verbeteren en afvalstoffen om te vormen naar bruikbare grondstoffen. Mineral Valley Twente onderzoekt in proeftuinen nieuwe oplossingen en technieken. Hoe ziet hij de toekomst van de landbouw in Nederland?

Ook veehouder Arjan Meutstege uit Diepenheim komt langs. Het boeren zit de Meutsteges al generaties lang in het bloed. Hij vertelt of het nog wel leuk is om boer te zijn. De interviews, door presentator Hans Verbeek, worden afgewisseld met muziek van MoNoMaN (Lennard Kiezenbrink uit Hengevelde) en de column van Theo Hakkert. Het publiek is tevens vrij om vragen te stellen.

De landbouw-special is de 26e aflevering Politiek in de Pol, de maandelijkse politieke talkshow in Diepenheim. De afgelopen seizoenen waren onder anderen te gast: Ank Bijleveld, Rob Jetten, Lodewijk Asscher, Sybrand Buma, Alexander Pechtold, Henk Kamp, Han ten Broeke en Pieter Omtzigt, alsmede een groot aantal provinciale en lokale politici.

De 26e aflevering van Politiek in de Pol start zondag 10 november om 17.00 uur in Herberg de Pol aan de Raadhuisstraat 8 in Diepenheim. De muziek begint om 16.30 uur.
Toegangskaarten à 5 euro zijn te reserveren via www.diepenheim.nl.