Dertig ateliers in Zutphen openen de deuren voor publiek tijdens het Landelijk Atelierweekend

Zutphen – Op zaterdag 16 en zondag 17 november kunnen kunstliefhebbers hun hart ophalen tijdens het Landelijk Atelierweekend in Zutphen en Warnsveld. Bezoekers krijgen op deze twee dagen een uniek kijkje achter de schermen bij vierendertig ateliers, waar meer dan vijftig Zutphense kunstenaars hun werk tonen. De deelnemende ateliers en kunstenaars zijn te vinden via www.inzutphen.nl/atelierweekend en in de brochure met plattegrond, gratis verkrijgbaar bij onder andere de VVV.

Het Landelijk Atelierweekend is meer dan alleen een kunstroute. Niet alleen worden werken geëxposeerd, de bezoeker ziet waar de kunstenaar aan het werk is, hoe de kunstwerken tot stand komen en waardoor de maker geïnspireerd wordt. Voor de bezoeker een laagdrempelige manier om kunstenaars aan het werk te zien en voor de kunstenaars de kans om hun werk te tonen aan een nieuw publiek. Het Landelijk Atelierweekend is onderdeel van de Nationale Kunstweek en is inmiddels een terugkerend evenement in Zutphen met steeds meer deelnemers en bezoekers.

Atelierweekend ook inspiratie voor jonge filmmaker
Het Landelijk Atelierweekend was voor de net afgestudeerde filmmaker Senna Tamminga aanleiding om portretten te maken van elf verschillende kunstenaars. Senna bezocht hun ateliers en legde inspirerende verhalen vast over de kunstenaars, hun inspiratiebron, het werkproces en de technieken die ze hanteren. Het resultaat hiervan is tijdens het Landelijk Atelierweekend te zien in galerie Dat Bolwerck (toegang gratis) aan de Zaadmarkt 112.

Praktische informatie
Landelijk Atelierweekend – Zutphen & Warnsveld (verschillende locaties)
Zaterdag 16 & zondag 17 november 2019 – 11.00 tot 17.00 uur

Landelijk Atelierweekend: https://landelijkatelierweekend.nl
Deelnemers Zutphen: www.inzutphen.nl/atelierweekend
Filmmaker Senna Tamminga: www.sennatamminga.nl