Kerstgroepententoonstelling

Kranenburg/Vorden – De kerstgroepententoonstelling zal dit jaar grotendeels bestaan uit groepen uit de collectie van Jacob Graansma. Hij werkt samen met Christian Wucherpfennig, een Duitse art-designer en fotograaf uit Kleve. Hij is in het bezit van ruim 200 groepen en objecten. De nadruk van zijn collectie ligt op oude groepen uit Nederland, Duitsland, Oostenrijk en Italie. Topstukken zijn o.a. een Napolitaanse groep van rond 1780 en ook een groep uit Klooster Maria Laach in de zgn. Beuroner Stil van rond 1920 is zeer bijzonder.

In principe zijn het allemaal oude groepen, veel handgesneden unieke exemplaren, maar ook een collectie oude papieren vouwkrippen. Bij vele is een passend kastje gemaakt zo ook b.v. voor een theaterkrip uit 1880 een soort van theater gebouwd. Bij andere groepen is een achtergrond gemaakt, waarbij wordt gekeken naar de stijl en uitstraling van de groep.
Dit kan zijn een traditionele stal, maar ook een ruine of een kapel. In de expositie is verder een kastkrippe die is gebouwd o.a. met de verkondiging van de engel aan Maria, en ook de vlucht naar Egypte. Ook de stal in de vorm van een Niederrheinische Bauernhof is een lust voor het oog. Tevens zijn er een aantal prachtige, handgemaakte Kerstdoeken te bewonderen, vervaardigd door mevrouw Kramer uit Neede.

Adventsconcert
Woensdag 18 december geopend tot 21.00 uur met om 19.30 uur, een Adventsconcert door het koor “Inspiration-Vorden” o.l.v. Piet Piersma.
OPENBAAR VERVOER
Vanaf 15 december is het museum ook per openbaar vervoer te bereiken, vanaf station Vorden, dit i.v.m. opname in de buurtbusroute.

De tentoonstelling is geopend vanaf vrijdag 6 december t/m zondag 12 januari 2020, iedere dag van 12.00 tot 17.00 uur behalve 1ste kerstdag en Nieuwjaarsdag. Entree € 5,00, museumkaarthouders en kinderen tot en met 12 jaar gratis. Adres: Ruurloseweg 101, 7251 LD Kranenburg/Vorden. www.heiligenbeeldenmuseum.nl